2010. július 13., kedd

Városi kempingek

Sopronban 3 kemping létezik, egy van ugye a Lőverekben, egy Bánfalván és egy Balfon. Ezek közül csak a balfi működik, a másik kettő sorsa elég sanyarú.
A Lőver Kemping minden évben helyet ad a VOLT nevű nagyszabású zenei fesztiválnak, ez valószínűleg a tulajnak jelentős bevételt hoz, ezen a pár napon kívül azonban a kemping nincs használatban. Lezárva nincs, átjárható, viszont kempingezni nem lehet, se sátorral, se lakókocsival, se kis faházban lakva. Egyébként szerintem nincs olyan rossz állapotban a terület, mai ottjártamkor például a lámpasor is be volt kapcsolva. Nem kerülne sokba a rendbe tétele tó-meder kitakarítással, festéssel, környezet rendezéssel, mobil WC-k elhelyezésével...


A másik pedig az Ózon kemping, ami Sopronbánfalván volt, ez teljesen le van zárva, életnek semmi nyoma, bizonyos cégnevek vannak kiírva a kapura.


Kölyökkoromban még mindkét camping rendesen működött, az Ózonban volt medence is, kár, hogy 2010-ben egy ~60.000 lakosságú, "Legvirágosabb", turistacsalogató, Fertő-közeli, határmenti városnak csak egyetlen ilyen létesítménye van, az is az egyik elővárosban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése