2011. november 3., csütörtök

Zombijátszótér a Jerevánon

A helyszín: Jereván lakótelep, Kodály Zoltán tér. Nagy füves terület található itt, korábban egy nagy játszótérnek helyet adva. Meglehetősen korrekt játszótér volt, kölyökkoromban NAGYON RITKÁN én is használtam. Jelenleg a terület érdekes képet mutat.



A hintaállványok még megvannak, valamint egy mérleghinta is, de semmi több. Ellenben nem lepusztult itt semmi, kimondottan zöld a fű, és az előbb említett játékszer maradványok sincsenek rossz állapotban. Érdekes látványt nyújt egy kis domb a tér közepén, mely annak idején biztosította a lecsúszást, az Erzsébet kertben is megtalálható "felvonószerű" játékon (mi ennek a hivatalos neve?), most már csak füvesítve van. Apropó, a hintaállványon található egy tábla, a következő felirattal: "A SOPRONI VÁROSÜZEMELTETÉSI KFT. 50. ÉVI JUBILEUMA ALKALMÁBÓL ADOMÁNYOZTA SOPRON VÁROSÁNAK". Pártíz méterre innen van a jelenleg is használatos játszótér, mely már be van kerítve.
Na most nem negatívumként írtam le ezeket a sorokat, arra gondolván hogy "mennyire gáz itt ez a romhalmaz" mert erről szó nincs, a régi eszközöket se sorolnám a romhalmaz kategóriába, mindössze érdekes mementója ez a régi játszótérnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése