2012. január 30., hétfő

Újra-építés

Érdekes dologra lettem figyelmes. Adott a Halász Utcai Óvoda, feltételezem a legtöbben tudják, miről van szó. Ennek a főépülete van az utca egyik oldalán, és egy másik épülete volt az utca másik oldalán. Évekkel ezelőtt ezutóbbi már nem óvodaként működött, ott megszüntették a "nevelést". Most viszont az Új Széchenyi Terv jóvoltából újra óvodává alakítják, "Férőhelybővítés a soproni Halász Utcai Óvodában a minőségi nevelés érdekében" pályázattal, méghozzá 30 609 724Ft értékben.


A másik ilyen a közelben a Kőműves Közi Bölcsőde, mely már ugyan ezen a helyen létezett, de még az óvoda épületének bezárása előtt jóval megszüntették. Voltak tervek, hogy idősotthon lesz belőle, de évekig üresen állt és rohadt, aztán lebontották. Most pedig 80 000 000Ft-ért "A soproni Kőműves Közi Bölcsőde kialakítása" pályázati címmel újra felépült.

Azt nem értem, pár év alatt annyit változott a város, hogy akkor még nem volt szükség a férőhelyre, és azért zárattak be dolgokat, most viszont már szükség van? Az állam, a város anyagi helyzete nem lett jobb, viszont a környező lakótelepek már akkor elkezdtek kiépülni, talán ha ezeket nem záratták volna be, nem kellett volna most újabb óriási pénzekre pályázni, egy alacsonyabb költségvetésű felújítással meg lehetett volna oldani.

3 megjegyzés:

  1. lejárt a határidő..... a 80 millás projektnél:(

    VálaszTörlés
  2. És miért az ország másik feléről jönnek ide bölcsődét építeni?

    VálaszTörlés
  3. http://sopron-info.blogspot.com/2011/12/egy-soproni-epitkezes-2011-kommentar.html

    VálaszTörlés