2011. augusztus 6., szombat

Rózsa utcai táblakombináció -- újabb fejlemények

E blogon is esett már szó a Rózsa utca Ikva felőli végén kihelyezett táblakombinációról. Emlékeztetőül elmondom, hogy eredetileg egy behajtani tilos, egy 30 kilométeres sebességkorlátozás és egy ilyen kék hátterű kerékpáros izé volt kihelyezve (szakmai stábunk alapos keresés után sem talált semmilyen utalást a tábla jelentésére a hatályos KRESZ szabályok között):



Ezt a későbbiekben lecserélték egy ilyesmire (különbség annyi, hogy nincs nyíl a táblán):

Ezután állt be a Nyugatmagyar által nemrég leközölt állapot, azaz maradt a behajtani tilos, a sebességkorlátozás, a kék hátterű kerékpáros piktogram táblából pedig zöld hátterű lett. Erről a zöld tábláról annyit ír a KRESZ, hogy "kerékpáros útirányjelző tábla". A gyakorlatban kerékpáros útvonalak mentén helyeznek ki ilyeneket. De hogy jelölhetnek ki egy olyan utcát kerékpáros útvonalként, ahova tilos behajtani (kiegészítő tábla híján kerékpárral is)?

A helyzet azonban ismét változott: ma készült képünk tanúsága szerint nagyon helyesen eltávolították a feleslegesen kint lévő sebességkorlátozás táblát, a kerékpáros piktogrammos viszont továbbra is megvan:
Tehát a helyzet egy fokkal értelmesebb lett, de a zöld kerékpáros tábla továbbra is rejtély marad. Szerkesztőségünk epekedve várja a megfejtéseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése